تاریخچه فتوشاپ
توی این مقاله می خوایم نگاهی به تاریخچه نرم افزار فتوشاپ (Adobe Photoshop)داشته باشیم.
سال 1987 یه جوون به نام Tom Knoll یه برنامه ای درست می کنه که اسمش “Display” بود اون موقع و خیلی با فتوشاپ امروزی فرق داشت، تقریبا یه نرم افزار نمایش دهنده تصویر بود.
یه سال بعد (1988)به همراه برادرش روی برنامه شون کار کردن ، اوایل اسمش رو گذاشته بودن “ImagePro” اما بعد از مدتی تغییرش دادن به “Photoshop” ، اوایل برای این نرم افزار با یه شرکت تولید کننده دستگاه های اسکنر کار می کردن.
تقریبا اواسط سال 1989همون شرکت تولید اسکنر نسخه تجاری برنامه شون رو منتشر کرد، نرم افزاری با نام “Barneyscan XP” که ظاهری شبیه همین نسخه های فعلی فتوشاپ داره.
چند ماه بعد ، یعنی سپتامبر1989 برادرای Knoll اومدن با شرکت ادوبی قراردادی بستن و نتیجه ش این شد که شرکت ادوبی “Photoshop” رو خرید، اینجا بود که ادوبی فتوشاپ کم کم توی زبونا چرخید.
اوایل سال بعد نسخه اول “Adobe Photoshop” رو روانه بازار کردن ، از این زمان بود که کم کم استاندارد های دنیای تصویر دیجیتال توسط این نرم افزار تعیین می شد.
سال بعد شرکت ادوبی یه نفر رو استخدام کرد به نام Mark Hamburg ، که ایشون زحمت کشیدن و یه چیزایی به فتوشاپ اضافه کردن ، چیا ؟ Paths, CMYK color, Pen
کم کم فتوشاپ داشت به یه نرم افزار کامل تبدیل می شد.
تا اینجا همه این ویژگی ها و امکانات فقط برای سیستم عامل مکینتاش بود ، اما اواخر سال 1992 شرکت ادوبی نسخه 2.5 نرم افزار ادوبی فتوشاپ رو برای ویندوز عرضه کرد.
این نسخه نسبت به نسخه های قبلی خیلی متفاوت نبود، فقط پالت های رنگی اضافه شده بود و اینکه می تونست فایل های 16Bit رو هم باهاش کار کنه.
زمانی که بین انتشار نسخه 2.5 ادوبی فتوشاپ تا انتشار نسخه 3 فتوشاپ بود قطعا خیلی از گرافیست ها رو اون موقع کلافه کرده بود، بیش از 3 سال صبر برای نسخه جدید.
اما قطعا ارزششو داشت، توی نسخه 3 ،ادوبی فتوشاپ لایه ها(Layers) وارد دنیای گرافیک دیجیتال شدن.
تصویر اینکه چقدر آقای Tom knoll ذهن خلاقی داشته ، مو به تن ادم سیخ می کنه، تصور کنید بدون چنین ویژگی ، فتوشاپ مثل نرم افزار Paint می موند.
یه مدت بعد نسخه 3 برای ویندوز هم منتشر شد، از این تاریخ به بعد تقریبا نسخه های مکینتاش و ویندوز با هم منتشر می شدن، یه اتفاق دیگه هم که افتاد این بود که بخش های مختلف به صورت Tab می یومدن و workspace رو می ساختن.
نسخه بعدی فتوشاپ (یعنی نسخه چهار) با دو تا تغییر مهم همراه بود، یکی اینکه ادجاسمنت لایر (Adjustment layers) اضافه شد و دیگری اینکه اکشن ها (Actions) رو به ادوبی فتوشاپ اضافه کردن قبلا به این اکشن ها Macro هم می گفتن.
همینطور که فتوشاپ داشت گسترش پیدا می کرد، اسامی دستندرکاران رو هم می بینید چقدر زیاد شده.
کمی پس از تولد یک سالگی من، نسخه 5 ادوبی فتوشاپ منتشر شد.
نسخه که علاوه بر امکانات قبلی ، بخش History هم بهش اضافه شده بود، تازه magnetic lasso tool هم به ابزار ها اضافه شد.
توی نسخه بعدی (5.5)که سال بعد منتشر شد گزینه ای با عنوان “Save For Web” رو اضافه کردن، اینجا جایی بود که ادوبی فتوشاپ داشت برای استاندارد های تصویری وب هم خط و نشون می کشید.
توی نسخه بعدی که نسخه 6 بود بیشتر به وکتور ها توجه شد، Shape ها رو روش مانور دادن ، ابزار های Type رو گسترش دادن و ابزار Crop رو هم از marquee tool تفکیک کردن.
ورژن 7 همراه با تغییراتی توی Brush palette بود، healing brush tool, patch tool هم اضافه شد، این امکان که بتونید برای های شخصی تون رو هم بسازید توی همین نسخه اضافه شد.
یه سری امکانات مربوط به متن هم اضافه شد که خیلی عجیب و منحصر به فرد نبودن.
دیدگاهتان را بنویسید